jul 102012
 

Ibland blir man hemmablind. Man känner att man måste göra något, men låter livet trava och säger ”ska bara”. Så var det med vårt sovrum och jag kände att jag hade svårt att sova där mycket pga oreda, men också för att sängen gått sönder. Nu när vi äntligen fick semester eller rättare sagt veckan innan bestämde vi oss för att köpa ny säng och göra om i sovrummet så jag fick större pysselplats. Jag fick inte plats där jag satt och gnällde över det varje gång så jag antar att sambon tröttnade?! 😉 Här kommer lite före- och efterbilder! Måste jag tala om att jag älskar mitt nya sovrum/pysselrum?!! Jag vill vara där hela tiden!! 🙂

Före: Värsta förebilden. Så här stökigt hade vi det inte egentligen, men man får väl förvränga före lite så att efter ser fantastisk ut? 😉 Skämt å sido, så gick vår sängstomme sönder och vi fick slänga den. Ett bra tag sov vi med madrasserna direkt på golvet och eftersom de var rätt gamla så sov vi allt annat än bra.

Efter: Vår nya fina säng!! Med nya resår- och bäddmadrasser! Jag älskar den, men det är nästan så jag får ha stege för att kliva upp!! 🙂 Älskar lådorna under sängen som tar bort döutrymmet under sängen och sänggaveln med den nya hyllan. Det som saknas nu är något mysigt på väggarna runt sängen!!

Före: Vid sängen hade jag mitt pyssel/datorbord. Jag fick helt enkelt inte plats att pyssla eftersom borden stod så dumt och de blev så lite plats att röra sig på, att jag tröttnade på att sitta där och jag tröttnade på att se det. Ingen kreativ plats alls. Dessutom fick jag knappt plats med fötterna där eftersom jag hade så mycket på golvet under borden.

Efter: Min Expeditbokhylla fick flytta till den väggen istället. Expedithyllan fick också nya skåp, korgar och hylla, för att bli mindre rörig och få plats med fler saker.

Här hamnade alla mina thickers. De hängde över skrivbordet förut. I svarta lådan ligger även spillbitar.

Istället för i lådor på golvet så står nu mina papper upp på högkant i bokhyllan och är sorterade efter märke.

 

Före: Att se den här röriga hyllan varje kväll innan man somnar eller att se den det första man vaknar är inget roligt. Så nu står den inte där längre utan har bytt vägg. Nu har den här härliga väggen blivit min istället! 🙂

Efter: Titta här på min fina nya pysselplats!! Nu behöver jag inte gnälla över plats längre, för nu har jag plats att pyssla!! Sy, scrappa och sitta vid datorn. Jag älskar min organiserade hylla och nu vaknar jag med ett leende istället. Detta är en kreativ hörna!

Jag är så himla glad över de små förändringarna vi har gjort hemma! När man får nytt inser man hur väl man behövde det!! Nu kan vi njuta av semestern, mestadels utomhus men även inne när det regnar och det bästa är att det även finns där efter semesterns slut!!

Ha en bra vecka!

 10 juli, 2012  Posted by at 19:02 Foto, Inredning, Livets glädjeämnen 7 Responses »
jul 092012
 

Ombyte förnöjer och ibland känner man bara att det är dags att göra om i sitt hem. Hemmet är ju ens borg och man vill trivas och må bra där. Vi började vår semester med att köpa lite nytt till vardagsrummet  – bord, matta, tyg, filtar och fotöljöverdrag. Inga stora pengar, men det blev ändå ett helt nytt rum. Det som saknas nu är något trevligt att ha på de kala väggarna, men det kommer när jag vet vad jag vill ha! 🙂

Jag ville ha nya överdrag till kuddarna i soffan. Till de 3 fyrkantiga hittade jag snygga blå på IKEA, men de med stjärnor har storleken 50*60, så dem fick jag sy kuddöverdrag till själv. Köpte tyg och satte min nya symaskin i arbete. Tänkte först att jag skulle haft knappar eller dragkedja och försluta kuddöverdraget med, men så googlade jag och hittade detta mönster. Kvickt och lätt hade jag helt nya kuddöverdrag i soffan.

Framsida

Baksida

Nu ser vardagsrummet ut så här och jag trivs genast mycket bättre… som sagt ombyte förnöjer och det behövs inte så mycket.

 9 juli, 2012  Posted by at 22:05 Foto, Inredning, Pyssel, Sytt 4 Responses »