jul 092012
 

Ombyte förnöjer och ibland känner man bara att det är dags att göra om i sitt hem. Hemmet är ju ens borg och man vill trivas och må bra där. Vi började vår semester med att köpa lite nytt till vardagsrummet  – bord, matta, tyg, filtar och fotöljöverdrag. Inga stora pengar, men det blev ändå ett helt nytt rum. Det som saknas nu är något trevligt att ha på de kala väggarna, men det kommer när jag vet vad jag vill ha! 🙂

Jag ville ha nya överdrag till kuddarna i soffan. Till de 3 fyrkantiga hittade jag snygga blå på IKEA, men de med stjärnor har storleken 50*60, så dem fick jag sy kuddöverdrag till själv. Köpte tyg och satte min nya symaskin i arbete. Tänkte först att jag skulle haft knappar eller dragkedja och försluta kuddöverdraget med, men så googlade jag och hittade detta mönster. Kvickt och lätt hade jag helt nya kuddöverdrag i soffan.

Framsida

Baksida

Nu ser vardagsrummet ut så här och jag trivs genast mycket bättre… som sagt ombyte förnöjer och det behövs inte så mycket.

 9 juli, 2012  Posted by at 22:05 Foto, Inredning, Pyssel, Sytt 4 Responses »
jun 172012
 

Trött på att dina hörlurar trasslar?! Det var jag! Surfade omkring och hittade en toppenidé här, så nu har jag pimpat mina hörlurar till Iphone/Ipad och hoppas att jag härefter ska slippa leta efter dem och ska slippa trasslet när jag väl hittar dem!


Fram med pärlorna och så välja färg…


Pincett och kniv är bra hjälpmedel…


Det färdiga resultatet.

 17 juni, 2012  Posted by at 16:11 Pyssel 3 Responses »
maj 312012
 

Ledig dag idag. Vädret inte varit speciellt roligt. Grått, kallt och trist. Jag har varit tvungen att stanna inne för att ta emot diverse handverkare. Här skulle bytas kranar, kika på vinden och tak. Ett tag kändes det som jag hade öppet hus här hemma. Jag passade på att plocka fram scrapsakerna och scrappa ikapp mig i veckorna på mitt Project Life. Måste man sitta av tiden kan man ju lika bra göra något roligt under tiden. Jag älskar fortfarande det här projektet och tycker att det är ett lättsamt och underbart sätt att bevara små saker ur vardagen som blir värdefulla minnen att spara.

När jag hämtade William från fritids satt barnen och personalen och pysslade. Det klipptes och klistrade. Det blev fyrkantiga gubbar, W gjorde t ex SuperMario. Det såg så kul ut, så vi tog med oss adressen till mönstersidan hem och skrev ut några mönster här  hemma. 5 gubbar från Star Wars blev till, kul men pilligt!

Nu blir det film,  Mission Impossible – Ghost Protocol och sedan blir det sängen. 30 timmar natt på jobbet väntar nu i helgen, så det är bästa att vila lite inför det!

 31 maj, 2012  Posted by at 22:54 Foto, Ord, Project Life, Pyssel, Scrapbooking 1 Response »