jul 102012
 

Ibland blir man hemmablind. Man känner att man måste göra något, men låter livet trava och säger ”ska bara”. Så var det med vårt sovrum och jag kände att jag hade svårt att sova där mycket pga oreda, men också för att sängen gått sönder. Nu när vi äntligen fick semester eller rättare sagt veckan innan bestämde vi oss för att köpa ny säng och göra om i sovrummet så jag fick större pysselplats. Jag fick inte plats där jag satt och gnällde över det varje gång så jag antar att sambon tröttnade?! 😉 Här kommer lite före- och efterbilder! Måste jag tala om att jag älskar mitt nya sovrum/pysselrum?!! Jag vill vara där hela tiden!! 🙂

Före: Värsta förebilden. Så här stökigt hade vi det inte egentligen, men man får väl förvränga före lite så att efter ser fantastisk ut? 😉 Skämt å sido, så gick vår sängstomme sönder och vi fick slänga den. Ett bra tag sov vi med madrasserna direkt på golvet och eftersom de var rätt gamla så sov vi allt annat än bra.

Efter: Vår nya fina säng!! Med nya resår- och bäddmadrasser! Jag älskar den, men det är nästan så jag får ha stege för att kliva upp!! 🙂 Älskar lådorna under sängen som tar bort döutrymmet under sängen och sänggaveln med den nya hyllan. Det som saknas nu är något mysigt på väggarna runt sängen!!

Före: Vid sängen hade jag mitt pyssel/datorbord. Jag fick helt enkelt inte plats att pyssla eftersom borden stod så dumt och de blev så lite plats att röra sig på, att jag tröttnade på att sitta där och jag tröttnade på att se det. Ingen kreativ plats alls. Dessutom fick jag knappt plats med fötterna där eftersom jag hade så mycket på golvet under borden.

Efter: Min Expeditbokhylla fick flytta till den väggen istället. Expedithyllan fick också nya skåp, korgar och hylla, för att bli mindre rörig och få plats med fler saker.

Här hamnade alla mina thickers. De hängde över skrivbordet förut. I svarta lådan ligger även spillbitar.

Istället för i lådor på golvet så står nu mina papper upp på högkant i bokhyllan och är sorterade efter märke.

 

Före: Att se den här röriga hyllan varje kväll innan man somnar eller att se den det första man vaknar är inget roligt. Så nu står den inte där längre utan har bytt vägg. Nu har den här härliga väggen blivit min istället! 🙂

Efter: Titta här på min fina nya pysselplats!! Nu behöver jag inte gnälla över plats längre, för nu har jag plats att pyssla!! Sy, scrappa och sitta vid datorn. Jag älskar min organiserade hylla och nu vaknar jag med ett leende istället. Detta är en kreativ hörna!

Jag är så himla glad över de små förändringarna vi har gjort hemma! När man får nytt inser man hur väl man behövde det!! Nu kan vi njuta av semestern, mestadels utomhus men även inne när det regnar och det bästa är att det även finns där efter semesterns slut!!

Ha en bra vecka!

 10 juli, 2012  Posted by at 19:02 Foto, Inredning, Livets glädjeämnen  Add comments

  7 Responses to “Mitt nya favoritrum”

 1. Wow vad fint du fick det! Vi skulle också behöva ta tag i vårt sovrum, det är det rummet som hittills blivit minst prioriterat här hemma, men nu blev jag ju sugen på att faktiskt fixa till det! 😀

 2. Men så bra det blev, jag gjorde också om för ett tag sedan i mitt arbetsrum, Expedit hyllan är verkligen toppen, sväljer mycket men kan lätt se rörig ut… Snyggt med de små facken du satt i ett av båsen. Den gillade jag, kan nog bli ngn sådan till min hylla också. Sängen var jätte snygg, men förstår att du an behöva en stege 🙂

  Vardagsrummet blev ju också stor skillnad, tänk vad lite färg kan göra 🙂

  Grattis till ditt nya uppdrag, vad spännande med en ny shop!
  Hoppas du kommer njuta av lediga dagar att fylla med det som man allra helst vill för stunden.

  Ha det super gottigt! Kramkram Aase

 3. Vad fint det blev! Ja det är otroligt mycket mer vilsamt med vackert framför ögonen.

 4. Så himla fint det blev! Det är så lätt att bli hemmablind som du skriver, och när man väl kommit igång och ändrar om så undrar man varför man inte gjort det tidigare…ofta så krävs inte så mycket förändring för att få det så mycket bättre 🙂

  Stor kram!

 5. Så himla fint ni har fått det och så inbjudande din pysselplats ser ut! Vi har letat säng ganska länge nu och inte hittat något då vi gärna vill ha förvaring under sängarna. MEN det ser jag ju att er har, var har ni köpt den?

  Må gott!
  kram Annika

 6. oj så fint allt blev.. vilken ordning.. =) sängen var ju kanon.. vill också byta ut min, men vi är inte överens om vad vi ska ha.. haha.. som vanligt hemma hos oss..=)
  vår är gammal och är väl på G att ge sig, gubbens sida låter konstigt ur underredet så fort han vänder sig eller går ur sängen så vaknar jag..suck.. jaja.. en gång så.. =)
  expedithyllan är ju så rymmande,, men så tung.. vet.. bar upp till en kompis samt syrran (på samma tur till Ikea) dock har jag inte så många trappor.. skulle vilja göra om i mitt scraprum.. kanske ska ta tillvara på semestern och göra det kanske..=)
  var rädd om dej..
  stoooor semesterkram
  Kajsa

 7. Hej! Hittade hit till din fina blogg! 🙂 Jag ska snart ta tag i att göra om vårt kontor/skräprum till mitt pysselrum. Behöver all inspiration jag kan få….Mycket att röja och fixa. Men fint kommer det nog bli när det är klart! 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.